България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Главното мюфтийство с кампания за подпомагане на пострадалите в Хитрино

Тепърва ще започнат да постъпват даренията, каза Джелал Фаик пред Bulgaria ON AIR

15.12.2016 | 08:48 Редактор: Луиза Божинова
Главното мюфтийство с кампания за подпомагане на пострадалите в Хитрино

Главното мюфтийство започва дарителска кампания за подпомагане на пострадалите в шуменското село Хитрино - както на семействата на жертвите на влаковия инцидент, станал в събота сутрин, така и на хората, които са останали без дом.

"Тепърва ще решим от какво имат нужда хората. Създаден е и екип, който работи върху проблематиката в Хитрино", каза в предаването "България сутрин" Джелал Фаик, главен секретар и говорител на Мюфтийството.

"В петъчната молитва ще тръгнем с призива и тепърва ще започнат да постъпват даренията в Главното мюфтийство", посочи още той в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

В неделя пък ще бъде решено точно колко да продължи кампанията за подпомагане на пострадалите.

В ефира на Bulgaria ON AIR Джелал Фаик благодари за позицията на Светия синод, Българския червен кръст (БЧК), Българската еврейска общност, както и на правителството за отпускането на 10 милиона лева за пострадалите в селото.

Целия разговор вижте във видеото:

Желаещите да помогнат на пострадалите от село Хитрино могат да го направят като изпратят SMS на номер 1466 (1 лев без ДДС). Дарения могат да се правят и на специално създадената за целта банкова сметка: IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913

BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк