България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бурен дебат относно недоволството срещу бежанците у нас

Искаме затваряне на центрове, каза в "България сутрин" представителят на Гражданския патрул Иван Бонев

22.11.2016 | 08:17
Бурен дебат относно недоволството срещу бежанците у нас

Резултат от протестите срещу бежанците има. Хората започнаха да се събуждат. Харманлии са уплашени заради болестите и заразите. Това се пренася по хора, в арестите е пълно с такива зарази. Това посочи в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR представителят на Гражданския патрул Иван Бонев.

"Категорично искаме затваряне на бежанците центрове, защото те не са такива. Това не са бежанци, това са нелегални елементи. Те бягат от войната в Сирия, стигат до Турция, там няма война, защо бягат от там? Ние не сме буфер между Арабския свят и Европа. Трябва да се прекратят процедурите по даване на убежища и документи. Напрежението ескалира", настойчиво заяви Бонев.

Според д-р Акрам Наюф, който е от Асоциация свободна Сирия, ние не защитаваме престъпните елементи, ние не защитава тези, които носят опасност за България, ние защитаваме бежанците, които са избягали от войната.

"Има бежанци, които са избягали от самите диктаторски режими. Тези хора, когато пристигнат в България, някой остават, други заминават за Западна Европа. Преминават интервюта и проучвания", посочи д-р Наюф и допълни, че има преводачи, които са обучени да различават мигранти от бежанци.

Бонев твърди обаче, че това са хора, които са бежанци и нямат право да стоят в България, но според д-р Наюф ние сме правова и демократична държава и трябва да се спазват законите, а не да има самоинициативи.

"Случващото около Лъвов мост показва, че някой иска да нагнети напрежение. Когато има диктаторски режим, има почва за радикализиране на обществото .Аз съм против фундаментализма", казва д-р Наюф.

Той уточни, че тези, които нарушават законите трябва да бъдат арестувани и заяви категорично, че не трябва да се затварят центровете за бежанците у нас, защото това ще доведе до тероризъм.

"Органите на реда правят денонощни акции и задържат всякакви елементи. Проверяваме бежанците постоянно, защото това е целта на гражданските патрули. Над тези хора обаче има чадър, защото ние ги предаваме на полицията и след това нещо се случва", заключи Иван Бонев.