България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Българи създават уникална компютърна игра

Съчетаваме историите на Братя Грим с български фолклорни елементи, обясни гейм дизайнерът Александър Торофиев за Bulgaria ON AIR

21.11.2016 | 09:15 Редактор: Тодор Петров
Българи създават уникална компютърна игра

Български екип създава компютърна игра по мотиви от приказките на Братя Грим. Гейм дизайнерът Александър Торофиев гостува в "България сутрин", за да разкаже повече за Grimm Forest.

"Идеята дойде от това, че сме големи фенове на приказките на Братя Грим. Съчетаваме типични истории от Братя Грим с български фолклорни елементи. Нещата се комбинират по интересен начин. Залагаме на силен сюжет, но самите играчи са тези, които ще го доизградят", обясни той.

Гостът на Bulgaria ON AIR разкри още, че създателите на играта събират около 20-30 човека в едно село и целта е тези непознати хора да сформират общество и да оцелеят заедно. 

"Всеки сам не може да оцелее. Искаме играта да е страшна, но да е страшна като призките, мистично страшна", каза още Александър Торофиев. 

Играта все още е в процес на разработване и се очаква първата й версия да се появи през април-май месец следващата година. Първи ще имат честта да я изпробват близки приятели на създателите и хората, които помагат за осъществяването на идеята, а в края на следващата есен тя ще бъде достъпна и за широката публика.

"Българите са много позитивно настроени и съм щастлив, че има много хора, които подкрепят такива инициативи", сподели още гейм дизайнерът.