България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Цв. Тодоров: Заложените промени в Конституцията са консенсусни, а не радикални

Промените в Основния закон ще бъдат приети на първо четене преди лятната ваканция на депутатите, смята експертът от Института за правни инициативи
Публикувана:

Още по темата

 

Промените, които са заложени в Конституцията са консенсусни, а не радикални. Очаквам между първо и второ четене в Парламента да бъдат направени нови изменения. Това каза в Сутрешния блок на телевизия България он ер Цветомир Тодоров от Института за правни инициативи. Той е на мнение, че между първо и второ четене на промените ще бъдат внесени нови поправки, а причините за това са много различни. Тодоров допълни още, че това, което се предлага сега не включва големи промени за прокурорите, а основно за ВСС с разделянето на съвета на две колегии.

Според председателят на  Асоциацията на прокурорите в България Евгени Иванов дебатът по предложените промени на Основния закон изостава, но все пак дебат и чуваемост има. По думите му промените в Конституцията трябва да дойдат след сериозна дискусия. Гилдията на прокурорите ще ги обсъди на Национална конференция, която ще се проведе в края на месеца.

Коментари ( 0 )