Бойци на кикбокс звездата Петер Артс излизат срещу трима български състезатели на SENSHI

Ники Йоргов, Богдан Шумаров и Костадин Костов се изправят срещу холандците на 20 април

05.04.2019 | 14:16 Редактор: Анисия Иванова
Бойци на кикбокс звездата Петер Артс излизат срещу трима български състезатели на SENSHI

Корави бойци от Холандия под треньорството на световноизвестната кикбокс звезда Петър Артс са новите предизвикателства на пътя на Николай Йоргов, Богдан Шумаров и Костадин Костадинов на предстоящата гала вечер по кикбокс, муай тай и киокушин SENSHI. Тя ще се проведе на 20 април, от 19 часа, в зала „Арена Армеец“ и ще предложи общо 12 двубоя, като четири от тях ще бъдат по карате киокушин, а един – по муай тай.

Един от младите състезатели на Петер Артс – Иляс Букаюа, е следващият противник на българската машина Богдан Шумаров. Двамата ще се изправят в битка в категория до 72,500 кг по правилата на кикбокс, стил К1.

Шумаров е състезател на варненския клуб "БОИЛ“ и един от най-сериозните ни млади представители в този спорт. Европейски шампион по кикбокс за аматьори и професионалисти. Шумаров взе участие и в първото издание на SENSHI, където нокаутира своя противник Иван Тимков от Украйна във втория рунд. Иляс Букаюа е един от бойците, които тренират под ръководството на легендата от К1 Петер Артс. 22-годишният холандец е висок 184 сантиметра и силата му е в дясната ръка. Активът му е 15-5-0.

Сериозно ще е и предизвикателството пред българина Николай Йоргов. Състезателят на столичния клуб "Армеец", който има медали по карате киокушин, ръкопашен бой и муай тай, ще се бори за втора победа на професионалния ринг на SENSHI. На първото издание на гала вечерта той постигна убедителна победа като нокаутира съперника си за по-малко от 30 секунди. Сега Йоргов ще се бие срещу холандеца Томас Дуве. Категорията на двамата е 80 кг. Дуве се присъедини към отбора на Артс трикратния шампион на най-силната кикбокс верига в историята К1 през февруари тази година.

Многократният ни медалист от световни и континентални първенства – Костадин Костов, ще има тежко изпитание на SENSHI - японецът Юта Учида. Двамата ще се бият в тежка категория в стил К-1. Учида е трикратен шампион на Япония по карате. Медалист е на редица международни състезания. Само преди 2 седмици Костов се завърна от Тайланд, където грабна златен медал от Световното първенство по муай тай. Вече гледа към следващото си изпитание – на родна земя. Това ще е дебют и за двамата на набиращата сила нова бойна верига.

На SENSHI предстои да видим и изцяло чуждестранен сблъсък при тежките представители. В среща от категория -95 кг. един срещу друг ще се изправят холандецът Бадр Фердаус и сърбинът Саша Драгич. 30-годишният сърбин е представител на клуб „Victory Novi Sad“ и има 15 професионални кикбокс срещи зад гърба си – 12 победи, две загуби и едно равенство, а при аматьорите има 36 двубоя. Драгич е шампион на Сърбия в стил К-1, двукратен победител на Откритото първенство в стил К-1 на Сърбия и сребърен медалист на WAKO Cup в Сегедин.

Срещу себе си сърбинът ще има представител на холандската кикбоксова школа. 21-годишният Бадр Фердаус е четвъртият боец от школата на легендата Петер Артс. Фердаус е шампион на Холандия по кикбокс и има 26 мача зад себе си – 21 победи, 3 поражения и две равенства.

Повече информация за предстоящата гала вечер SENSHI и бойната карта може да откриете нафейсбук страницата на събитието, както и в Boec.bg.