Държавата вложила милиони за база, а медалите липсват

Според министъра на младежта и спорта Красен Кралев най-сериозният проблем е именно в зимните спортове

09.03.2018 | 23:18 Редактор: Ивайло Николов
Държавата вложила милиони за база, а медалите липсват

Милиони левове са вложени за последните години за ремонти на спортните бази за всички спортове, но медалите на нашите атлети са малко.

Това призна по време на парламентарния контрол министърът на младежта и спорта Красен Кралев, информира dnes.bg.

От 22 зимни олимпиади българските състезатели са завоювали само 6 медала. Според Кралев най-сериозният проблем е именно в зимните спортове, където от 2006 година нямаме нито един спечелен олимпийски медал, така че не са се изложили само представителите ни в Пьонгчанг.

Въпреки това Кралев защити спортистите ни като обясни, че олимпийските игри са само завършек на състезания от най-висок ранг, на които родните атлети са записали добри класирания. Като пример той посочи Радослав Якулов и Александра Жекова.

При зимните спортове пък основният проблем бил лошото състояние на инфраструктурата, защото имало малко писти и само три пързалки със стандартни размери.

А пък в същото време основните ангажименти на държавата са свързани точно с осигуряването на инфраструктурата и условията за подготовката на спортистите.

29 милиона лева са изразходвани за атлетите от всички възрасти за подготовка, възстановяване, участие в състезания, купуване на екипировка, отчете още Красен Кралев.