Китайци направиха кросоувър, който харчи 1,2 литра на 100 км.

Автомобилът може да измине 80 километра само на ток
Публикувана: От:

Още по темата

 

Китайската компания Geely продължава да учудва със своите модели, които по думите на специалистите могат успешно да се конкурират с германските, японските и корейските автомобили. Поредната такава кола е Xing Yue PHEV. Това съобщи dnes.bg

Според производителя, това е първият в света plug-in хибриден купеобразен кросоувър. Автомобилът е изграден върху платформата CMA, която вече се използва от други модели на групата Geely, сред които компактният кросоувър Volvo XC40 и електрическият фастбек Polestar 2.

Xing Yue PHEV ще се предлага в две версии, най-мощната от които ще може да изминава на ток цели 80 км.  Базовата версия на кросоувъра е оборудвана с батерия с капацитет от 11.3 кВтч, като смесената консумация на гориво е 1,6 литра на 100 км., а времето за бързо зареждане - 90 минути. По-усъвършенствана версия има батерия от 15.2 кВтч, която в комбиниран цикъл консумира 1.2 литра гориво на 100 км, а от експресно зарядно устройство се зарежда за 105 мин. 

Пробегът само на ток при двете версии е съответно 56 и 80 км. Що се отнася до двигателя, той развива мощност от 190 кВт и 415 Нм максимален въртящ момент. Автомобилът ускорява от място до 100 км/ч за 6,8 сек. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

Коментари ( 0 )