Новият император на Япония ще се вози в уникална Toyota

Колата е с 5-литров двигател и струва над 200 хиляди долара

03.05.2019 | 19:39 Редактор: Бойко Димитров
Новият император на Япония ще се вози в уникална Toyota

На 1 май император Нарахито се възкачи на трона в Япония, след като баща му Акихито абдикира. Малко след церемонията стана ясно, че на парада по случай коронацията, който ще се проведе през октомври, новият император ще се появи в много луксозен кабриолет Toyota Century, направен в един екземпляр. Това съобщи automedia.bg.

В продължение на много години предишният император използваше луксозен Rolls-Royce Corniche, който обаче вече е доста очукан. Ремонтът става все по-труден, както и намирането на резервни части. Поради това колата почти престана да се използва, а сега представлява по-скоро музейна ценност, отколкото превозно средство. Ето защо, Нарахито реши да поръча нова "императорска" кола, която ще бъде кабриолет Toyota Century, изработена по поръчка.
 
Знае се, че лимузината с отварящ се покрив ще бъде създадена на базата на третото поколение на четиривратия седан Century, който дебютира на автосалона в Токио през 2017 г. Автомобилът с цена от 200 000 долара ще бъде оборудван с хибридна система на задвижване, състояща се от 5-литров V8 двигател и два електромотора. 

Автомобилът също така трябва да бъде по-голям от другите, използвани в Япония. Той ще има високо ниво на безопасност и екологичност и ще се използва от императора всеки ден, а не само в изключителни случаи. Също така ясно е посочено колко високи трябва да бъдат седалките за императора и императрицата, така че, минавайки по улицата, хората ясно да ги виждат.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК