Mercedes представи модела мини G-Class

GLB засега е само концепция

16.04.2019 | 17:25 Редактор: Василена Василева
Mercedes представи модела мини G-Class

Една от най-важните премиера на автосалона в Шанхай е новият всъдеход Mercedes-Benz GLB, който вече беше наречен "мини G-Class". Засега той е само концептуален модел, но от компанията-производител не крият, че този автомобил съвсем скоро ще се появи в серийно производство.

Представителите на Mercedes-Benz уверяват, че новият GLB ще заеме мястото между малкия GLA и GLC в моделната гама на марката. При това показаният в Шанхай концептуален модел по някои показатели своя по-голям събрат, тъй като ще разполага с 3 реда седалки и ще предлага сериозни оф-роуд възможности.

Родството с G-Class си личи не само от името (сега всички SUV-модели на марката имат G в названията си). Кросоувърът има същият груб и ръбат дизайн, огромна решетка на радиатора, допълнителни светодиодни прожектори на покрива и големи 17-цолови джанти с всъдеходни гуми.

Салонът също е на високо ниво - с кожа и дърво, удобни седалки и красива мултимедийна система. На последния ред има 2 места, които се прибират в пода и образуват огромно място за багаж. Вторият ред седалки може да се регулира, което ще направи багажника още по-вместителен.

Въпреки, че засега е само концепция, GLB има стандартен двигател - бензинов с 4 цилиндъра, развиващ мощност от 224 к.с. и максимален въртящ момент от 350 Нм. Моторът работи в комбинация с трансмисия с два съединителя 8G-DCT.

Има и система за задвижване на четирите колела - традиционната за компанията 4Matic, която работи непрекъснато. В обичаен режим на движение - например на сух асфалт, на предната ос се прехвърлят 80%, а при спортен - 70%. Ако се блокира междуосеният диференциал, разпределението между двете оси е 50:50.

Засега от компанията не посочват конкретни срокове за излизането на пазара на серийната версия на GLB. Вероятно това ще се случи в началото на 2020 г.

Още подобни новини четете тук.

Снимкa: Mercedes-Benz

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.