Tesla Model 3 - най-амбициозният проект на Мъск

Той е първият опит на компанията да направи електрическа кола за масовия пазар
Публикувана: От:

Tesla Model 3 е най-амбициозният проект на автомобилната компания на Илон Мъск.  Той е първият опит на компанията да направи електрическа кола за масовия пазар, но още в началото се сблъска с проблеми. Крайният срок за сглобяването на автомобилите постоянно се отлагаше, а смелчаците, които бяха поръчали возилото предварително, чакаха близо година преди да се повозят в новата си Tesla.

И докато статистиката показваше, че повечето клиенти са изключително доволни от автомобилите си... изведнъж Model 3 изгуби одобрението на Consumer Reports, сайтът, до който почти всеки американец се допитва, преди да си закупи нов автомобил.

CR редовно прави проучване на безопасността и надеждността на близо 470 хил. автомобила. След редица оплаквания от разкъсана тапицерия, падаща боя, дефекти в стъклата и проблеми със софтуера на колата, експертите заключиха - "Надеждността никога не е била силната страна на Tesla".

В сайта им, Model 3 вече е непрепоръчителен за купуване. А към проблемите му се добавят – замръзване на дисплея, тъчскрийн, който се държи така, сякаш някой го натиска. Музиката се пуска сама, звукът й се увеличава, а понякога, Tesla-та решава, че й се ходи някъде другаде и променя крайната дестинация на GPS-а.

От CR признават, че дори техният тестов автомобил е бил застигнат от дефектите, тъй като тяхното стъкло просто се пукнало... без причина.

Предишните модели на Илон Мъск също страдат от множество дефекти по купето и окачването, което кара CR да оттегли препоръките си и към Tesla Model S.

Отговорът на автомобилната компания не закъсня: "Винаги приемаме критиките на нашите клиенти и се опитваме да подобрим качеството на колите си“, пишат от Tesla. Те твърдят, че по-голямата част от тези дефекти вече са коригирани в техните заводи и промяната се забелязва.

Акциите на Tesla се сринаха с 2,3% след оттегляне на подкрепата на  Consumer Reports.

Снимка: Pixabay

Харесайте ни във Facebook ТУК.

Коментари ( 0 )