"Tesla" бележи рекорд по производство с над 80 000 автомобила

Мъск очаква компанията му "да постигне победа над всички очаквания"

02.10.2018 | 14:08 Редактор: Иван Берберов

Американският производител на електрически автомобили "Tesla" е произвел рекордните около 80 000 електромобила през изминалото тримесечие, предава специализираният сайт "Electrek", като се позовава на запознати източници.

Това ниво на производство е безпрецедентно за производителя на автомобили, но доставките може да се окажат още по-впечатляващи, пише изданието. То информира още, че "Tesla" вече е счупила нов рекорд след приключването на тримесечието, като е произвела около 50-55 хил. броя "Model 3 S".

Илон Мъск предупреди, че неделята ще се окаже ключова, за това компанията му да постигне "епична победа" за производствените си цели.

На фона на бурните събития в производителя през последните седмици, които завършиха със споразумение между Мъск и борсовия регулатор, се очаква през тази седмица компанията да отчете данните си за производството за третото тримесечие.

В два имейла, получени от CNBC, Мъск увещава служителите да "пренебрегват разсейванията" и ги уверява, че компанията е близо до това "да докаже на скептиците, че грешат". В неделя Мъск заявява, че "Tesla" е напът "да постигне победа над всички очаквания".

Анализаторите следят и реакциите на пазара, след като през уикенда "Tesla" и Мъск сключиха споразумение с Комисията по ценните книжа и борсите (Securities and Exchange Commision – SEC). След споразумението цената на акциите пое нагоре след първоначален шок и приключи сесията с ръст от 17,35 на сто до 310,70 долара за брой.

Още подобни новини четете в Investor.bg