Ferrari планира да пусне 15 нови модела на пазара

Производителят на луксозни автомобили се стреми да увеличи годишната си печалба до 2.1 млрд. долара до 2022 г.
Публикувана: От:

Още по темата

 

Италианската автомобилна компания Ferrari планира да пусне на пазара 15 нови модела, сред които са хибридни и SUV версии, като това е част от стратегията ѝ за удвояване на печалбата до 2022 г., съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Производителят на луксозни и високоскоростни автомобили се стреми да увеличи годишната си печалба до 2.1 млрд. долара до 2022 г., което надвишава поставената цел от бившия изпълнителен директор на компанията Серджо Маркионе за 2 млрд. долара. Настоящият изпълнителен директор на Ferrari Луи Камилери успя да увери инвеститорите, че компанията може да поддържа сегашния сериозен ръст.

Цената на акциите на италианската компания се повиши с 8% на 1-ви август, когато Камилери определи целите на Маркионе като вдъхновяващи.

Фирмата представи едноместния модел Monza SP1 и двуместния Monza SP2, кабриолет версии и лимитирана серия спортни автомобили. Ръководството обещава, че ще увеличи вариантите на високоскоростния автомобил Gran Turismo, като ще се фокусира върху дизайна и удобствата в него.

Големите надежди на компанията за сериозен ръст на продажбите са насочени към новия SUV модел Purosangue. Камилери акцентира, че този модел ще бъде „уникален, елегантен, мощен, удобен, просторен и добре подвижен“.

Снимка: Pixabay

Коментари ( 0 )