Китай изпревари САЩ в състезанието за пускане на 5G

В момента народната република е изградила 350 хил. нови телекомуникационни кули
Публикувана: От:

Още по темата

 

Съединените щати бяха изпреварени от Китай в състезанието за изграждане на следващото поколение безжични комуникации, известни като 5G, и рискуват да загубят потенциалните икономически ползи, сочи нов доклад на консултантската компания Deloitte.

В момента Китай има 10 пъти повече места за поддръжка на 5G комуникации от САЩ. Само за три месеца през 2017 г. китайските компании за телефони и телекомите са добавили повече места, отколкото САЩ за предходните три години, сочат данните на Deloitte Consulting.

Първите държави, които пуснат следващото поколение мрежи, ще получат „непропорционални печалби“, тъй като 5G носи „ера на неизползван икономически потенциал“, допълва докладът.

Китай е надминала САЩ със своите 24 млрд. долара инвестиции от 2015 г. насам и е изградила 350 хил. нови телекомуникационни кули, докато САЩ са направили под 30 хил. кули.

Докладът показва, че в Китай може да е с 35% по-евтино да се инсталира необходимото оборудване за свързване на телекомите с 5G в сравнение със САЩ.

Вижте повече на Investor.bg.

Снимка: Pixabay

Коментари ( 0 )