KIA разкриха новия си звяр на пътя - Quoris

Моделът ще бъде достъпен както със задно предаване, така и 4х4

20.03.2018 | 16:48 Редактор: Иван Берберов
KIA разкриха новия си звяр на пътя - Quoris

В Южна Корея показаха новото поколение на KIA K9. В други страни по света флагманският седан на KIA Motors се предлага с имената KIA K900 и KIA Quoris. Световният дебют на луксозния автомобил ще се състои в края на март на автомобилното изложение в Ню Йорк.

Отличителната черта на седана е масивната радиаторна решетка, направена във фирмената концепция "Носът на тигъра", която се състои от 176 отделни елементи. Освен това задните светлини и ауспусите на Quoris са получили хромирани кантове.

По предварителни данни автомобилът е изграден върху платформата на Genesis G90, но официално потвърждение на тази информация няма.

В салона се е появил напълно нов цифров приборен панел, както и огромен сензорен дисплей за мултимедийната система с диагонал 12,3 инча. За интериора са използвани естествена кожа, дърво и метал.  Флагманът също така е оборудван с "умна" система на LED осветлението с 64 оттенъка, която реагира на жестове.

KIA Quoris ще се предлага с досегашния 5-литров двигател V8, както и с 3,8-литровия V6. Освен това ще бъде достъпен и 3,3-литров V6 с две турбини, който е познат от спортния фастбек Stinger.

Характеристиките на двигателите още не са обявени. Известно е само, че всички те се съчетават с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Новият KIA Quoris ще бъде достъпен както със задно, така и със задвижване 4х4.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Снимка: KIA