Новото Audi A6 впечатлява с дързък дизайн и нови технологии

Интересното е, че въпреки дизеловия скандал, новата версия излиза на пазара с 3 двигателя на такова гориво

01.03.2018 | 07:00 Редактор: Велислав Филипов
Новото Audi A6 впечатлява с дързък дизайн и нови технологии

Името Audi A6 се появи в средата на 90-те години на миналия век, като този модел се смята за директен наследник на автомобилите с индекс 100. Сега компанията от Инголщад представи осмото поколение на A6, като го обяви за "най-дръзкия", "най-умен" и "най-спортен" автомобил в историята на модела.

Версията A6 40 TDI получава 4-цилиндров турбомотор с 204 к.с.. Другите два варианта са с 3,0-литров V6 с 231 и 286 к.с. Най-мощната модификация към момента е бензиновата, която разчита на 3,0-литров V6 с турбо. Тя развива 340 к.с. и 500 Нм въртящ момент. Интересното е, че въпреки дизеловия скандал, новото A6 излиза на пазара с 3 двигателя на такова гориво.

Новата генерация на бизнес-седана ще бъде една от основните премиери на автосалона в Женева, който отваря врати следващата седмица. Подобно на баткото A8, и "шестицата" е натъпкана с всевъзможни електронни системи. Например вместо с традиционен ключ управлението на автомобила може да се осъщестява с помощта на смартфон. Комплексът MMI Touch позволява да се запомнят 400 параметъра на 7 различни шофьори.

Дизайнът на автомобила не е претърпял революционни промени, затова Audi A6 запазва своите основни оръжия в това направление – елегантен силует с три прозореца, остри линии на светодиодната оптика и задни стопове с множество вертикални линии. Коефициентът на аеродинамично съпротивление е намален до впечатляващите 0.24, като подробности за това ще бъде обявени при премиерата.

Снимка: Facebook