Плащайте с лицето си с най-новата китайска технология!

Не е нужно да носите пари или карти с вас - само сканирайте усмивката си и готово

03.09.2017 | 15:38 Редактор: Иван Берберов
Плащайте с лицето си с най-новата китайска технология!

Голяма китайска компания стартира система за плащане, чрез разпознаване на лице. Устройството е инсталирано в ресторант за бързо хранене.

Системата за заплащане се казва "Усмихни се за да платиш". Тя дава възможност на потребителите да плащат без да използват никакви пари, банкови карти или мобилни устройства. 

Потребител, който има профил в компанията, може да свърже акаунта с лицето си, като се вгледа в 3D камера, която ще направи снимка и ще сканира потребителската информация за лицето.

Плащането, чрез разпознаване на лица, представлява следващото поколение платежни технологии. Така, когато се разхождате или пазарувате не е нужно да носите нещо с вас. Разработени са хардуер и софтуер, които използват интелигентни алгоритми и някои технологии за изкуствен интелект, за да гарантират безопасността на транзакцията.

Системата може да избегне проблеми като фалшиви снимки и видеоклипове, както и да разпознае конкретното лице сред тълпа. Плащането дори не може да бъде възпрепятствано от грим, промяна в килограмите или смяна на прическата.