Влошава се състоянието на психично болната, живееща пред болницата в Бургас

Жената отново е в реанимация

20.03.2019 | 20:41 Редактор: Василена Василева
Влошава се състоянието на психично болната, живееща пред болницата в Бургас

Влошава се здравословното състояние на Атанаска, която открихме безжизнена да лежи пред бургаската болница, след като беше изписана от там, защото мястото ѝ било в социален дом. Жената сега отново е в реанимацията на болницата, а след като бъде изписана, съдбата ѝ остава неясна.

Атанаска е от онези хора, наричани от мнозина невидими. За тях животът се върти в омагьосан кръг. От болницата на улицата, от улицата в болницата… 

След като в края на миналата седмица екип на Bulgaria ON AIR я откри безжизнена в градинката пред Спешната помощ и сигнализира в общината, тя бе прибрана в общинския приют за бездомници. 

Директорът на дома обаче обяснява, че там не могат да се грижат за нея, защото нямат медицински персонал.

Така за пореден път Атанаска се озовава в бургаската болница. Този път в реанимация, с много тежка хипотермия и в безсъзнание. 

Към момента вече е контактна и е стабилна.

От бургаската болница се оплакват, че са се превърнали в социален дом и десетки бездомници живеят гратис там, защото няма къде да отидат.

Престоят на бездомниците струва на лечебното заведение приблизително между 30 и 36 000 лв., като има случаи, в които те живеят там с месеци. 

След като изпишат Атанаска, тя отново ще се върне на улицата, ако не бъде настанена в социален дом.

От "Социални грижи" в Бургас обясниха, че Атанаска е на 60 години и в трудоспособна възраст. Трябва задължително да мине през ТЕЛК и едва тогава ще бъде настанена в дом. 

Със съдействието на полицията вече ѝ е издадена лична карта.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК