"Акция кмет": Кой е градоначалникът на Стрелча?

Стойно Чачов заема позицията от 2015 година, издигнат е от АБВ
Публикувана: От:

Още по темата

 

Стойно Чачов стана кмет на Стрелча, след като замени осъдения за изнасилване Иван Евстатиев. 

Попадналият под прицела на "Икономическа полиция" Стойно Чачов е кмет на Стрелча от 2015 година. Избран е на последните местни избори след балотаж между него и червеният Иван Евстатиев. Издигнат е от АБВ.

Новоизбраният градоначалник е завършил висшето си образование в Национална Спортна Академия в София. Бил е щат в Българския футболен съюз, един от двамата международни съдии по минуфутбол в България. 

Чачов влезе в светските хроники, след като през 2016 г. взе за жена "Мисис Баба" - Дони Василева. Женят се на романтичния гръцки остров Санторини. 

"Предложението беше безкрайно изенадващо, много бързо, три месеца след като се запознахме, той пристигна на вратата вкъщи с един огромен букет и с пръстена", споделя Дони Чачова.

Не за пръв път кмет на Стрелча попада под прицела на разследващите. Преди три години бившият градоначалник Евстатиев беше обвинен в изнасилване на 16-годишна ученичка. Близките на момичето настояха да бъде упражнена максималната строгост на закона. 

В крайна сметка Евстатиев беше осъден на 4 години затвор, но беше освободен предсрочно. Името му нашумя още през 2005 г., когато като кмет на Пазарджик той беше замесен в скандал с поръчване на непълнолетни момичета за руски делегации. Впоследствие непълнолетните свидетелки се отрекоха от показанията си.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )