Зад кадър: Димитър Маринов издаде някои от тайните на "Зелената книга"

Лентата получи "Оскар" за най-добър филм преди две седмици в "Dolby Theatre"
Публикувана: От:

Димитър Маринов представи официално филма "Зелената книга" на "София филм фест". Лентата получи "Оскар" за най-добър филм преди две седмици в "Dolby Theatre". А Маринов остана в историята като единствения българин, който в едната ръка държи най-високото отличие на американската киноакадемия, а в другата българското знаме. С него се сдобил в последния момент и до последно се колебаел дали да го покаже на целия свят. 

Още по темата

 

Пред публиката в София Маринов разказа, че холвудският блясък му е чужд. Издаде и някои от тайните на филма "Зелената книга", който спечели 3 награди "Оскар" от 5-те си номинации. 

Филмът е създаден по действителен случай. Дон Шърли е ямайско-американски класически и джаз пианист и композитор. Говори свободно осем езика и е бил талантлив художник. През 1962 г. Шърли изнася серия концерти в южните щати, а негов шофьор е Тони Лип. Двамата преминават през редица премеждия, породени от отношението към Дон заради цвета на кожата му. А героят на Димитър Маринов е част от бенда на Шърли.

А да се работи със звезди от ранга на Виго Мортенсен и Махершала Али, оказва се, е предимно удоволствие.

Освен в "Зелената книга", българската публика ще може да види Димитър Маринов и в българската продукция "Снимка с Юки".

Актьорът пожела да сподели "тайна, с която много се гордее" – от 9 март вече е избран за главен преподавател в "Actor’s Studio" в Лос Анджелис. 

В изпита на младите таланти ще има 12 реплики на български. Нито един студент няма да мине изпита без да ги е научил.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте ни във Facebook ТУК.

Коментари ( 0 )