Мобилно приложение бори самотата при жените в забързаното ежедневие

Така дамите могат по-лесно да открият нови приятелки
Публикувана: От:

Още по темата

 

Ново приложение помага на жените да си намерят... приятелки. В забързаното ежедневие и стремежа за кариерно развитие, все повече дами прибягват до мобилното приложение в търсене на специалния човек, какъвто е приятелката.

Отдавна дамите сърфират в онлайн пространството в опит да намерят своя романтичен партньор. В последно време обаче се наблюдава друга тенденция - жени да използват приложение за намиране на друг специален човек в живота – приятелката. 

35-годишната Прия Ведара е една от щастливките. Във виртуалното пространство тя се запознава със Синди Сантос и стават неразделни приятелки, споделящи емоции и преживявания на чаша вино. 

И двете жени преди това са използвали приложения за срещи с мъже. Но са категорични, че търсенето на приятелка е всъщност истинско предизвикателство.

Според експерти самотата е глобално предизвикателство. Почти половината от американците казват, че понякога или винаги се чувстват сами или са изоставени. 

Миналата година пък във Великобритания беше назначен министър на самотата, за да се справи със социалната изолация, която повече от един на всеки 10 души в страната изпитва. Специалистите са категорични - приятелството носи както психически, така и физически ползи.

Харесайте ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )