"Фамилна кухня" - обяд в Кипър

Кой не е ял поне веднъж в живота си традиционния кипърски кебап шефталя и сиренето халуми?

23.02.2019 | 18:34 Редактор: Василена Василева

В рубриката "Фамилна кухня" в предаването "Фамилно" репортерът на Bulgaria ON AIR Асен Манасиев ни отвежда на обяд в Кипър.

Кипърската кухня е една от най-разнообразните в света. Кой не е ял поне веднъж в живота си традиционния кипърски кебап шефталя и сиренето халуми? 

Таро пък се нарича кореноплодно растение, подобно на картофите, което е много любимо в Кипър. Отглежда се и се готви още от римската епоха. Среща се и в Гърция, но не е толкова популярно.

Вижте повече във видеото!