"Старицата измамник" от Варна остава под домашен арест

Според защитата ѝ не са събрани достатъчно доказателства, че Веселинка Ралчева е свързана с престъпна група
Публикувана: От:

Още по темата

 

79-годишната Веселинка Ралчева, която беше задържана за участие в телефонна измама на прокурор от Варна, остава под домашен арест. Пред съдебния състав, възрастната жена заяви, че е невинна и самата тя е жертва на "ало измамници".

Веселинка беше задържана вчера на мястото на предаването на плик с пари. Жертва на телефонната измама се оказа местен прокурор, който се престори на измамен и с помощта на полицията организираха акция по залавяне на престъпниците. 

На мястото беше задържана Веселинка, която е била изпратена от измамниците, за да прибере парите. Пред съда тя разказа подробно, че е въвличана неколкократно в подобни измами, но самата тя е жертва.

Веселинка Ралчева обясни пред съда с подробности за минали схеми, в които е била въвлечена като "муле". Според защитата не са събрани достатъчно доказателства, че възрастната жена е свързана с престъпната група. Веселинка обвини старческата си наивност за случая.

"Ало измамници" атакували и МВР, но те не са реагирали като Варненската прокуратура, за да разбият схемата. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов. 

Измамниците се отказвали в момента, в който усетят, че схемата им е разкрита. Самият Младен Маринов каза, че не е бил жертва на подобни опити, но името му е било ползвано в схема за "ало измами".

Харесайте ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )