Брат и сестра, нямат близки, но може да изгубят и апетитен терен в София

Двамата са сираци и лека умствена изостаналост. Може да се разделят с парцел далеч под пазарната цена
Публикувана: От:

Още по темата

 

Нагла имотна измама. Брат и сестра, сираци, с лека умствена изостаналост са на път да загубят апетитен терен за няколко хиляди евро в София. 

В края на миналата година 34 годишният Ради Русев научава от нотарилана покана, че непозната за него жена е сключила предварителен договор с него и сестра му за продажбата на наследствен имот. Предложната цена е 15 хил. лева. 

Средната цена за имот като този на Ради е 35 евро на квадратен метър, а него го принуждават да го продаде за 1 евро и 30 цента. 

Ради отрича да е сключвал предварителен договор. 

Оказва се, че предварителен договор не съществува. Или поне в нотариланата кантора заверила писмото до Ради също не са го виждали. По документи купувач е Боряна Томова, която вече притежава полованта от наследствения имот. Получила го, използвайки вратичка в закона и подмамвайки сестра му. 

Когато има двама съсобственика не може да се избегне присъствието на другия, по този случай са я накарали тя да подари 1/10 на Боряна от нейния имот. по този начин тя става съсобственик на имота и се прескача присъствието на Ради при продажбата. Така тя го продава.

Боряна замества сестрата на на Ради като собственик. но за да продължи да се разпорежда с имота, тя трябва да получи и другата половина. Нещо, с което Ради не е съгласен, а сестра му продължава да го убеждава да направи. 

Прокуратурата започна проверка по случая, в който брат и сестра с умстевна изостателност и без близки са подведени. 

Вижте историята във видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )