Икономическата и политическа криза във Венецуела се задълбочава

Колумбийската гранична полиция задържа венецуелски контрабандисти всеки ден
Публикувана: От:

Още по темата

 

Кризата във Венецуела – политическа и икономическа – се задълбочава. Според местни медии издръжката на 5-членно семейство е поскъпнала с 242% от декември.

Според статистиката за храна и основни продукти са необходими 111 долара месечно, а минималната заплата в момента там е малко под 6 долара. Тази ситуация кара много венецуелци да търсят алтернативни начини за оцеляване. 

Колумбийската гранична полиция задържа контрабандисти всеки ден. Изпаднали в безизходица в родината, десетки венецуелци са принудени да изминават 40-минутното разстояние през река Тачира, за да намерят различни стоки. 

Много хора препродават стоки в Колумбия за четири пъти повече от цената, на която са купени. По този начин изхранват собствените си семейства. И така до 8 пъти на денонощие с по 15-20 килограма на гърба.

Запитани за политическата ситуация във Венецуела, повечето са единодушни, че Мадуро трябва да си върви, трябва да остави страната на някой с повече кураж, на някой истински лидер. 

Провокиран от тежката хуманитарна ситуация във Венецуела, преди дни британският милиардер Ричард Брансън обяви, че ще организира благотворителен концерт за страната. 

Снощи обаче друг британец призова Брансън да не политизира хуманитарната помощ. Басистът на "Пинк Флойд" Роджър Уотърс обвини милиардера, че не се интересува от благотворителност, а от собствения си имидж. И заяви, че не вярва във Венецуела да има диктатура.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )