В руския "Стани богат" гръмна корупционен скандал: Верни отговори срещу процент!

Водещият и гостът, въвлечени в случката, са отстранени, а парите са задържани
Публикувана: От:

Още по темата

 

Шумен корупционен скандал разтърси руското издание на "Стани богат". Главният редактор на шоуто, което в Русия се излъчва под името "Кой иска да стане милионер?", беше обвинен, че е предложил сделка на участник по схемата "верните отговори срещу процент от печалбата".

Действието се развива през ноември, но скандалът гръмна преди няколко дни. Участници в "Стани богат" са легендарният Александър Друз – популярен състезател в друга подобна игра - "Какво, къде, кога", и негов съотборник. 

Двамата играят впечатляващо и стигат до последния въпрос за 3 милиона рубли или около 40 000 евро. Въпросът "С коя фигура в шахмата се обявява мат на Легал?" се оказва препъни камък. 

Участниците избират отговор "цар" вместо правилния "кон". И това ги лишава от голямата награда. Впоследствие редакторът на предаването Бер разкрива в своя блог, че Друз му е предложил корупционна схема. И така отваря Кутията на Пандора. 

Следват взаимни обвинения, а Бер публикува в интернет записи, за които се твърди, че са от телефонни разговори с участника в телевизионната игра.

Главният редакторът твърди, че е решил да устрои капан на нечестните участници и сменил пет въпроса преди предаването. Самият играч пък е категоричен – схемата е предложена от Иля Бер. 

След разразилия се скандал, от руския "Първи канал" обявиха, че двамата замесени ще бъдат отстранени, а спечелената сума няма да бъде разпределена.

Харесайте ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )