Продължава издирването на футболиста Емилиано Сала

Аржентинската звезда изчезна след самолетна катастрофа напът за Кардиф

23.01.2019 | 13:52 Редактор: Иван Берберов
Продължава издирването на футболиста Емилиано Сала

Продължава операцията по издирване на аржентинския футболист Емилиано Сала, след като самолетът, с който пътуваше, изчезна безследно над Ламанша в понеделник вечерта. 

Според аржентински медии Сала е изпратил аудио съобщение на свои близки малко след като се е качил на борда. В записа той признава, че го е страх, че самолетът ще се разпадне.

От рано сутринта спасителните екипи подновиха издирването на изчезналия самолет с аржентинската футболна звезда Емилиано Сала. Шансовете за оцеляване обаче все повече намаляват. Аржентиснки медии разпространиха информацията, че Сала е изпратил аудио съобщение на близките си. 

"Качих се на самолета, който сякаш ще се разпадне. И отивам в Кардиф. Ако до час и половина няма новина от мен... Не знам дали ще трябва да пратят някой да ме търси, защото няма да ме намерят. Татко, страх ме е", гласи съобщението на Сала. 

Фенове на отбора "Нант" се събраха и се помолиха за Сала. Сала пътуваше от Нант за Кардиф, когато самолетът му изчезна от радарите над остров Гърнси в Ламанша. Той отивал за дебютната си тренировка в Кардиф Сити. 

Спасителни екипи са претърсили 1000 квадратни мили в морето. Във водата бяха забелязани редица плаващи предмети, но засега не може да се потвърди дали са от изчезналия самолет.