Най-малко 21 души са загинали, а над 70 са ранени след експлозия на нефтопровод в Мексико

Местни жители пробили тръбата в опит да откраднат от течащото гориво
Публикувана: От:

Най-малко 21 души са загинали, а над 70 са ранени след експлозия на нефтопровод в Мексико. Местни жители пробили тръбата в опит да откраднат от течащото гориво. Властите разследват трагедията.

Още по темата

 

Огромни пламъци в небето и хора викащи за помощ – трагедията се разиграва на 85 километра от столицата Мексико Сити. Причина за трагедията е кражба на гориво. 

Местни жители се събрали около нефтопровода и го пробили в опит да източат петрол. При последвалата експлозия са загинали на място. 

Мобилизирани са много екипи на пожарната. Експлозията е една от най-тежките в съвременната история на Мексико, след стотиците кражби на гориво от нефто и газопроводи. 

Властите евакуираха населението в района на взрива. Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор предприе сериозни мерки срещу кражбите на гориво, които според правителството само миналта година са стрували на страната повече от 3 млрд. долара. 

Планът му предвижда да се доставя гориво по по-сигурен начин до бензиностанциите - с цистерни или в бидони вместо по тръбопроводи. 
Това доведе до хаос в доставките и по бензиностанциите се извиват огромни опашки. Мнозина споделят, че е истински късмет да си напълниш резервоара.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

Коментари ( 0 )