Пловдив вече посреща гостите си за европейска столица на културата 2019

По централните улици на града вече се забелязва наплива от туристи

11.01.2019 | 14:32 Редактор: Велислав Филипов
Пловдив вече посреща гостите си за европейска столица на културата 2019

Като европейска столица на културата в близките дни Пловдив ще се превърне в едно от най-посещаваните места в България. Ден преди официалната церемония за откриването на голямото събитие по централните улици на града вече се забелязва напливът от прииждащи туристи. Много от тях вече са си закупили билети за бляскавият спектакъл, с който ще бъде отбелязано началото на домакинството на Пловдив.

Снежана и Карл Тасуър са едни от хората, които специално са дошли от Великобритания в Пловдив, за да бъдат зрители на уникалния спектакъл за откриването на ЕСК 2019. И макар да са само от няколко дни на българска земя, двамата вече са се потопили в духа и атмосферата на древния град.

Едно от любимите места на Снежана и Карл в Пловдив е "Капана". Според тях мястото е много цветно и излъчва бохемска атмосфера. Покрай разходките си обаче английската двойка вече е забелязала и малките недостатъци, които съпътстват града.

"Не съм много сигурен какво трябва да очаквам. Виждам, че таксиметровите шофьори са ядосани заради затворените пътища. Но се надявам, че атмосферата ще завладее града в хода на събитието", коментира Карл. 

Снежана, която по рождение е от Пловдив, с тъга споделя, че информацията за града и неговите забележителности е малко известна във Великобритания.

Вижте повече във видеото.