Вицешампионска титла и три бронзови отличия за националите ни от Световното първенство по киокушин във Варна

10 българи отиват на полуфинал на Европейското за мъже и жени

08.12.2018 | 19:54 Редактор: Василена Василева
Вицешампионска титла и три бронзови отличия за националите ни от Световното първенство по киокушин във Варна

Вицешампионска титла и три бронзови отличия е равносметката за България от втория ден на Световното първенство по карате киокушин, което се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна. Пред публика от над 1000 състезатели от България и други 32 страни, треньори и гости Миглен Димитров вдигна световната вицешампионска титла. Той стигна до финала след победа над  Алидияр Досумов от Казахстан в категория +65 кг при 14/15-годишните. За световната титла той се бори с руснака Сергей Иванников.

Бронзови отличия бяха връчени на Ивон Тенева и Теодора Попова (категория 12 и 13-годишни), както и на Васил Димитров (кат. 16 и 17-годишни). 

Вторият ден от зрелищния карате киокушин уикенд премина с огромен успех и за мъжете, жените от националния отбор на България. Техните срещи от 2-ото Европейско първенство вече започнаха. Десетима от общо тринадесет български състезатели стигнаха до европейските полуфинали за мъже, жени и ветерани на по карате киокушин.

Любомира Николова победи представителка на Испания, а Красимира Милева победи състезателка на Румъния в четвъртфинални срещи. Братята Кристиян и Георги Дойчеви надделяха над противниците си и ще се състезават утре за европейски медали. 
В категориите до и над 95 кг. Георги Иванов и Христо Георгиев извоюваха страхотни победи, които ги изстрелват на полуфиналите. Дилиян Николов (кат. до 60 кг) победи представител от Азербейджан, а на четвърт финала ще се изправи срещу Ромуалдас Ауга от Литва. 

Стилиян Петков (кат. 65 кг), Иван Команов (кат. до 60 кг) и Димитър Димитров (кат. до 75 кг) ще се борят за място на финалите утре. Петков ще се изправи срещу представител на боец от Армения, Иван Коман ще се състезава за европейско злато срещу представител на Испания, а Димитър Димитров срещу каратист от Беларус.

Повече за събитието четете в Boec.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR