Започнаха Европейското и Световното първенство по карате киокушин във Варна

Организатор е Световния киокушин съюз (KWU)

07.12.2018 | 17:37

С традиционен ритуал и в присъствието на над 1000 бойци, треньори, съдии и зрители беше дадено началото на 2-ото Европейско първенство по карате киокушин за мъже, жени и ветерани и 6-ото Световно открито първенство за юноши и девойки във Варна, информира Boec.bg

Организатор е Световния киокушин съюз (KWU), а домакин Българската карате киокушин федерация (БККФ). 

В рамките на първенството се проведе и среща на изпълнителния комитет на KWU по време на която ръководството на съюза връчи специален плакет за принос в развитието на бойните спортове на един от членовете си шихан Иво Каменов, който е начело на Националната асоциация на бойните спортове в България. 

Bulgaria ON AIR е подготвила специални дневници с най-важното от Световното и Европейското първенство по карате киокушин, което се провежда от 7 до 9 декември във Варна. От днес до края на първенството, след късната емисия на Новините ON AIR от 21:30 часа, зрителите на политематичната телевизия ще могат да видят обзор на най-интересните и вълнуващи срещи по време на двете първенства.

Елитът на световния киокушин пристигна в България за двете изключително мащабни събития – 2-ото Европейско първенство за жени, мъже и ветерани и 6-ото Открито Световно първенство за юноши и девойки. И двата шампионата ще се проведат паралелно в Двореца на културата и спорта в града.

Участие в състезанията ще вземат над 1000 състезатели, треньори и съдии от цял свят. Най-голяма е руската група – със 118 състезатели – 19 при мъжете и жените и 97 при подрастващите. На второ място е Казахстан с 83 представители, като всичките са при юношите и девойките. Българските състезатели са 82 – 13 при възрастните и 69 при малките.