Започва проверка на дарителските сметки към община Хитрино

Близо 70 жалби са постъпили при Мая Манолова от недоволни жители на селото
Публикувана: От:

Още по темата

 

Прокуратурата започва проверка на дарителските сметки към община Хитрино. Причината е, че жителите на селото масово са недоволни от липсата на прозрачност в харченето на средствата.

4 семейства ще посрещнат и тази зима във фургоните, които държавата отпусна след взрива в Хитрино през декември 2016 г.
, въпреки че бяха  осигурени 5 млн. лева за строеж на нови къщи и ремонт на най-пострадалите домове.

Близо 70 жалби са постъпили при националния омбудсман Мая Манолова, когато за пореден път отишла на място да провери как върви възстановяването на града. Хората били масово недоволни, че се ремонтират незасегнати от взрива сгради, а ремонтът на пострадалите се е бавел или дори не е бил започнат. 

"Има създаден местен обществен съвет, който определя кои къщи имат нужда от ремонти, какви ремонти да се извършват, на каква стойност. По време на последното ми посещение едно от оплакванията беше, че липсва прозрачност по отношение на тези решения. Никой от пострадалите не разбрал на кого, каква сума и за какво е дадена", сподели Мая Манолова пред Bulgaria ON AIR.

Прокуратурата ще проверява как са изхарчени не само отпуснатите от държавата пари, но и събраните малко над 2 млн. лв. чрез сметка на БЧК, както и още половин милион лева, дарени директно на община Хитрино.

Коментари ( 0 )