Майки на деца с увреждания се срещнаха с депутати край палатковия им лагер

Родителите поканиха всички 240 народни представители при тях
Публикувана: От:

Още по темата

 

Зависима независимост - това е поредната инициатива на родителите на деца с увреждания. В навечерието на деня на Независимостта те поканиха всички 240 депутати на разговор в палатковия лагер до парламента. Отзовалите се народни представители бяха по-малко от 10 и без нито един от управляващото мнозинство. 

Родителите описван положението, в което са поставени, като зависима независимост. По думите им хората с увреждания са поставени в зависимо положение не само заради самото си увреждане.

Самото увреждане е считано като причина, за да бъдат дискриминирани по някакъв начин и игнорирани от обществото и законотворците.

Близо 4 месеца, майките на деца с увреждания прекараха в палатков лагер срещу сградата на парламента. Днес те за пореден път пожелаха законопроектът за личната помощ и този за хората с уреждания да бъдат приети в срок. 

От Ямбол социалният министър Бисер Петков обясни, че един от готвените законопроекти все още е в процедура на обсъждане. 

Протестиращите настояват двата законопроекта, за които настояват да влязат в сила до първи октомври. В противен случай са готови на стачни действия.

Вижте още в репортажа!

Коментари ( 0 )