20 млн. лева за осветление в София, но светло ли ни е?

Според зам.-кмета по транспорт на София Евгени Крусев, предстои подобрение с над 35%
Публикувана: От:

Още по темата

 

20 млн. лева струва уличното осветление в София за годината. Подменят се много от опасните стълбове на различни места в столицата. Не навсякъде, обаче проблемите с осветлението са разрешени. 

Крушките, които могат да се видят в много подлези в София, се подменят едва когато се планира ремонт на подлезите. 

Скоро предстои подмяната на уличното осветление. Над 100 опасни стълба от началото на годината са подменени с нови. 

А около 1000 крушки са сменени с нови лед осветление до момента, като работата продължава. В момента активно се работи по бул."Симеоновско шосе" и бул."Христофор Колумб". 

А най-големият обект, където предстои подмяна на уличното осветление е надлезът "Надежда", където ремонт не се е правил от изграждането му. 

Според зам.-кмета по транспорт на София Евгени Крусев, процентът на осветляване ще се подобри с над 35%, ще бъдат сменени 27 стълба, които в годините са били повреждани в следствие на ПТП. 

Очаква се проектът да бъде завършен до края на летния сезон. Ново осветление вече има на булевард "Възкресение" в "Красна поляна". 

Предстои това да се случи и на булевард "Константин Величков", в квартал "Люлин" и около 25-та поликлиника в "Младост". 

За всички тези ремонти през 2018 г. общината е отделила около 20 милиона лева. 

Целта е за 2018 г. да бъдат спестени 300 000 мегават/ часа енергия. Това позволява около 70 хил. лв. годишна икономия, която от общината обещават да бъде инвестирана в улично осветление там, където няма такова.

Вижте повече във видеото.

Коментари ( 0 )