Срещата на Тръмп с Путин била "Ден на позора" за американския президент

Терминаторът нарече държавния глава на САЩ "варен макарон"

17.07.2018 | 15:09 Редактор: Ивайло Николов
Срещата на Тръмп с Путин била

След историческата среща на Доналд Тръмп с Владимир Путин, президентът на САЩ отново се оказа под "обстрел" от остри критики, след като оневини Москва за намеса в американския президентски вот.

"Ден на позора за Тръмп" – с големи черни букви на началната страница, острото заглавие обобщава реакцията на американския медиен гигант CNN. Статиите по темата са десетки, а част от заглавията гласят: "Тръмп вече не е лидер на свободния свят", "Президентът се срина под Путин" и "Хилари Клинтън беше права – Тръмп е марионетка на Путин". 

Фокс Нюз - медията, която открито подкрепя Доналд Тръмп, не успя да се примири с това, че американският президент прие с лекота настояването на Путин, че ръцете на Москва са чисти от намеса в президентските избори през 2016 година.

Заглавието на репортажа гласи: "Тръмп прие в обятията си дългогодишния враг на САЩ Путин. Усъмни се в собственото си разузнаване.".

Реакции имаше и от верните си поддръжници в Републиканската партия. Председателят на Камарата на представителите в американския Конгрес, Пол Райън остро подчерта, че Тръмп трябва да разбере, че Русия не е съюзник на САЩ и трябва да бъде държана отговорна за действията си. 

В критиките се включи и актьорът - бивш губернатор на Калифорния, Арнолд Шварценегер, който оприличи американския президент на "малък варен макарон". 

В Русия пък коментарите се предимно похвални. Едно от заглавията гласи: "Паника в Съединените щати: Тръмп предаде своите и получи инструмент на влияние от Путин.".