Пенчо Ненов, който уби баща си, отива в специализирано отделение на затвора в Ловеч

Психиатри ще решат дали ще носи наказателна отговорност
Публикувана: От:

Още по темата

 

Психиатри ще решават вменяем ли е Пенчо Ненов, задържан за убийството на баща си в столичния квартал "Лозенец". Съдът изпрати за месец 26-годишния мъж в специализираното отделение на затвора в град Ловеч.

Задържаният беше докаран в съдебната зала окован и видимо упоен. Майка му, която също дойде в съда и за пръв път след зловещия инцидент, застана очи в очи със сина си, твърди че всичко започнало от най-обикновен спор за дребна сума. За пръв път обаче 26-годишният мъж посягал физически на родителите си.

Психични проблеми имал от 10-годишен, а през последните месеци Пенчо не пиел редовно лекарствата си за шизофрения, признала майка му.

Пушел и маруихуана. Работел в Синеморец, но преди дни повикали майка му да го прибере, когато започнал да създава проблеми.

Ако 30 дни не стигнат на затворническите психиатри да установят вменяем ли е Пенчо, съдът ще им отпусне още време. Ако констатират, че психичното му здраве е необратимо влошено, той няма да носи наказателна отговорност за убийството на баща си. 

 

Коментари ( 0 )