Осиновен, но и 2 пъти изоставян: Историята на Бойко Гренцке

Българинът обгрижва бездомни кучета в приюта си, тъй като припознава съдбата си с тяхната

17.06.2018 | 16:05 Редактор: Иван Берберов
Осиновен, но и 2 пъти изоставян: Историята на Бойко Гренцке

Екип на Bulgaria ON AIR се сблъска с невероятната история на 30-годишен мъж от Благоевград. Бойко Роджър Гренцке е български гражданин с американски родители, за които обаче не си спомня нищо. Причината е, че те го изоставят само няколко дни след като го осиновяват – на летището.

Рано изоставен от биологичните си родители, малкият Бойко години наред е част от тъжната картина в дома за деца в село Петрово. Изведнъж обаче, когато навършва 5 години, съдбата му предоставя невероятен шанс. 

Семейството на Дебора и Гари Роджър Гренцке от Съединените щати пристига у нас, за да го осинови. Три години американците борят бюрокрацията, докато накрая Бойко от Петрово става Бойко Роджър Гренцке. 

Приказката му обаче приключва на аерогарата – малко преди самолетът да отведе Бойко в новия му свят. Вече 25 години Бойко така и не е срещал хората, чието име носи. Родителите му по документи също не са се обаждали.

Днес Бойко изцяло се е посветил на грижите за бездомните кучета. С помощта на свои приятели от дома за сираци е изградил приют, в който в момента има 40 животни. Мечтата му е един ден да изгради център за временно пребиваване на пострадали животни.

Според него това е начинът децата от домовете да бъдат интегрирани - като бъдат заети и потопени в реалната социална среда. 

Бойко се грижи за бездомните кучета, защото в тяхната съдба до голяма степен вижда своята. Бойко подарява кучетата от приюта на осиновители от чужбина. Така по ирония на съдбата повтаря случилото се с него и американските му осиновители, които и до днес никой не знае къде са.