Русия: Последни часове на подготовка преди старта на Световното

Мондиал 2018 започва утре, а мерките за сигурност са безпрецедентни
Публикувана: От:

Още по темата

 

По-малко от 24 часа остават до откриването на Световното първенство по футбол, което тази година ще се проведе в Русия. В страната тече трескава подготовка, мерките за сигурност са безпрецедентни, а на руска земя вече пристигат и световни лидери.

12 стадиона в 11 града са домакини на общо 64 срещи от най-очакваното събитие на годината. Някои от арените са реновирани, а други са специално изградени за надпреварата.

Осем от тях носят имената на градовете, в които се намират, а другите четири са свързани с културни забележителности. Ключовият стадион е "Лужники" в Москва. А най-голямо внимание привлича този в Екатеринбург. Съоръжението има най-интересната архитектура. 

Очаква се футболните срещи да се гледат от 3 милиарда души, а над половин милион фенове да посетят Русия. Заради огромния интерес мерките за сигурност са безпрецедентни. Хиляди полицаи и военни са разположени в градовете, които са домакини. Заграждения, хиляди камери следят за реда с цел предотвратяване на хулигански прояви и опити за атентати.

Въздушният трафик над градовете също е ограничен. Властите обещават да направят всичко възможно футболните страсти да останат само на стадионите.

Всеки футболен фен, който стъпи на руска земя получава паспорт на привърженика с името и личните си данни, с който може да влиза да наблюдава мача. 

Емоциите се очаква да се окажат доста скъпи за мнозина. Причината руските хотели и авиокомпании надуват цените за шампионата. Русия вече наложи глоба на 539 хотела за прекомерно надуване на цените. 

Коментари ( 0 )