Столична сграда с 3 институции в нея потъва в канализацията!

Агенцията за социално подпомагане в "Хаджи Димитър" е завладяна от паяжини и мухъл

31.05.2018 | 20:11 Редактор: Иван Берберов
Столична сграда с 3 институции в нея потъва в канализацията!

Зрители на Bulgaria ON AIR от столичния квартал "Хаджи Димитър" сигнализираха, че сградата на Агенцията за социално подпомагане там е в окаяно състояние и се руши. Липсвали и елементарни условия за работа в нея.

Състоянието на сградата на АСП, за районите "Оборище" и "Редута", може да се види от паяжините в нея. Във всички коридори има паднали мазилки и дори гъби от мухъл. Именно на подобно място се получават и детските помощи за семейства, които се нуждаят от тях.

Никой не помни кога за последно е ремонтирана сградата на улица "Васил Петлешков" 41.

В сградата се помещават освен Агенцията по социално подпомагане, общински кабинети и пациентски организация. Според директора на районната агенция, който не пожела да застане пред камерата на Bulgaria ON AIR, състоянието на сградата е задоволително.

Преди да започне да помещава 3 институции, сградата е била училище, а в нея до 8 клас е учил и Георги Дончев, който обясни, че влагата се зародила след като канализацията била вдигната прекомерно при предходен ремонт.

Затова преместили училището, а решението на проблема с канализацията се свел до затваряне на вратите на подземните помещения. 

Нито един представител на Общината не пожела да застане пред нашата камера, заявиха обаче, че предстои ремонт. Според отговорните институции ремонтът на сградата трябва да започне до месец, предаде Петьо Атанасов.