Студенти-журналисти проведоха чалга викторина! Провокация?

Целта им е да покажат нивото на интеграция на ромите в обществото

14.05.2018 | 22:20 Редактор: Иван Берберов
Студенти-журналисти проведоха чалга викторина! Провокация?

Чалга версия на популярната телевизионна игра "Стани Богат" се появи у нас. Новият формат е част от учебно упражнение на студентите във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. 

Водещите задават на непознати хора от улицата различни въпроси, свързани с поп-фолка. Провокация ли са търсели бъдещите журналисти? Какво се пее в песента "Хабиби"? 

Такива въпроси се срещат във версията на "Стани Богат", която Алекс и Таня са направили.

Студентите не случайно интервюират само роми. Целта им е да покажат нивото на интеграция на малцинствата у нас, откакто страната ни е членка на Европейския съюз. 

Таня е бесарабска българка, която идва от Украйна. студентите имат подкрепата на преподавателя си.  Според професора проблемът не е в малцинството, което студентите представят, а в партиите, които управляват. 

Но в отговорите на хората имало и нещо положително. Докато Алекс и Таня правят чалга версия на "Стани Богат", Теодор създава нещо подобно, но на футболна тематика. 

Футболната викторина се състои от 30 въпроса и се провежда в подлеза на НДК. За победителите са предвидени алкхолни награди, катко и билети за концерт по техен избор. 

Но дори и шише скъпо уиски няма да накара Таня да продължи с журналистическото си образование, тъй като дълбоко се е разочаровала.