12-годишен хитрец духна към Бали – искал почивка без семейството

Хлапето все пак бе открито, а родителите му не могат да се отърсят от шока

24.04.2018 | 18:20 Редактор: Иван Берберов
12-годишен хитрец духна към Бали – искал почивка без семейството

История като от филм развълнува Австралия. 12-годишно момче избяга от вкъщи, замина за Индонезия и прекара 4-дневна ваканция на остров Бали, преди да бъде открито от полицията.

Дрю е шампион на тротинетка. Но е добър и в съчиняването на сложни схеми, за да осъществи една мечта. Той просто иска да отиде на Бали. 

Не защото никога не е бил там. Напротив – всяко лято семейството прекарва ваканциите си на острова. Но никога не оставя 12-годишния си син сам. 

Дрю на два пъти се опитва да си резервира самолетен билет до Индонезия. Авиокомпаниите обаче изискват от него разрешително, подписано от родителите му, които са разведени. В един момент майка му – Ема – разбира за неуспешните му опити и предупреждава полицията. 

Един ден Дрю се скарва с майка си. Точно тогава третият му опит за резервиране на билет се оказва успешен. Така, със семейната кредитна в джоба и тротинетката, сгъната в раницата, 12-годишното момче тръгва към летището. 

За да избегне неудобните въпроси, той минава през автоматичното чекиране. И въпреки че сменя два полета, никой не се усъмнява в историята му.  

"Поискаха ми паспорта и ме попитаха дали съм сам. Аз им казах "да" и че мама ме чака отвън на летището, защото живее в Бали", сподели малкият хитрец. 

Следват 4 дни ваканция, в които Дрю си наема хотелска стая, мотор и пие бира на плажа. В същото време игнорира обажданията на майка си. 

Обезумяла от ужас, тя е предупредила полицията още в първия ден от изчезването му и е поискала на паспорта му да бъде наложена забрана за излизане извън граница. Процедура, която така и не е задействана. 

Когато обаче 12-годишното момче публикува видео с изпълненията си в басейна, геолокализацията разкрива на полицията местоположението му. 

Родителите на Дрю разполагат с 24 часа да приберат сина си. Причината – той не е нарушил нито един индонезийски закон и местната полиция няма право да го задържи за по-дълго. 

Днес 12-годишното момче споделя, че съжалява за случилото се и че повече никога няма да повтори постъпката си. Семейството му настоява за промени в процедурите на полицията, за да не се повтори случилото се с някое друго хитро дете.