"Зелената" Ска Келер: Трябва да реформираме ЕС!

Законите за околната среда в България не се спазват, корупцията е неприемлива, заяви евродепутатът

23.04.2018 | 11:13 Редактор: Иван Берберов

На кръстопът ли е Европейският съюз? Президентът на Франция Еманюел Макрон сподели своята визия за бъдещето на Европа, но няма вълшебно кълбо, в което да видим какво ще се случи напред във времето. 

Според съпредседателя на групата на "Зелените" в Европейския парламент Ска Келер историческият момент, в който Съюзът се намира, е изключително важен, тъй като ЕС трябва да бъде реформиран. 

"Все още не сме научили всички уроци. Трябва да пригодим ЕС към кризите, като тази с еврото. Трябва да се адаптираме към дигитализацията. Трябва да намерим нов социален  модел, който да осигури повече кохезия", подчерта Келер пред Мартина Ганчева от Bulgaria ON AIR. 

Възможен ли е Frexit? 

"Не мисля, че това е някаква възможност. На последните избори това категорично не се случи. Френските избиратели искат прогресивен президент!", подчерта "зеленият" евродепутат. 

В началото на българското Европредседателство премиерът Борисов изнесе "зелена" за някои реч в Европейския парламент. Тогава той бе остро критикуван от Келер. 

"Много е мило държавни и правителствени ръководители да идват и да изнасят хубави речи. Но има значение как прилагат думите на практика. В България законите, свързани с околната среда, не се спазват. От ЕП направихме проучване за корупцията в България – изключително неприемливо!", изтъкна председателят на групата на "Зелените" в ЕП. 


1
1 rate up comment rate down comment 0
Генчо
преди 5 години
Всяка жаба да си знае гьола, тая германска жаба да си се изказва по засягащите нея и нейната държава въпроси Сигнализирай за неуместен коментар