"Демократична България" се обяви като нова дясна алтернатива

Обединението е учредено от ДСБ, "Да, България" и "Зелените"

12.04.2018 | 21:48 Редактор: Василена Василева

"Демократична България" - това е името на новата политическа формация между ДСБ, "Да, България" и "Зелените". Поредното обединение в дясно има за цел не само да бъде истинска парламентарна опозиция, но и сериозна управленска алтернатива.

Предишните опити за дясно обединие "Синята коалиция" през 2009 г. и Реформаторския блок в каря на 2013 г. приключиха с тежко разединение. ДСБ и "Да, България" бяха пред политически съюз като "Нова република" преди парламентарните избори миналата година, но хората около Христо Иванов се отдръпнаха и по този начин около 300 хиляди десни избиратели се оказаха без парламентарно представителство. 

В "Демократична България" вече работи екип, който ще замени опозиционната реторика с работа по конкретни ресорни решения. И ако ген. Атанасов ще отговаря за сигурността, а Христо Иванов за правосъдието, за екологията ще отговарят "Зелените" Тома Белев и Борислав Сандов. 

Обединените десни ще работят за това България да бъде в ядрото на ЕС и НАТО, а не както според тях, в периферията им. За присъединяване към "Демократична България" вече имало запитвания от други десни партии, някои от които през следващите дни имат решаващи за бъдещето си срещи. 

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)

Вижте повече в репортажа на Иван Иванов!