Жителите на Кюстендил с допълнителен почивен ден

Общинският съвет в града реши датата 21 март да е официален неработен ден
Публикувана: От:

Още по темата

 

Допълнителен празничен ден ще имат в община Кюстендил. Общинският съвет в града реши датата 21 март да е официален неработен ден. Тогава там празнуват идването на пролетта, а от много години денят е и празник на града. 

Всички работодатели са задължени да пуснат служителите си в почивка, в противен случай ще трябва да им заплатят допълнителен труд.

Една след друга институциите в Кюстендил обявиха, че ще се съобразят с решението на Общинския съвет и на 21 март няма да работят. 

Някои от работодателите обаче не харесаха особено заповедта и още отсега правят сметки как да компенсират извънредния почивен ден. 

Ако на 21 март някой все пак бъде извикан на работа, то той ще получи допълнително възнаграждение. В Кюстендил очакват това да доведе до вълна от желаещи да работят в деня на пролетта.

В Кюстендил се надяват почивният ден на 21 март да накара повече хора да излязат на централния площад за празника на града. Традиционно тогава в парк Хисарлъка ще бъде посрещната "Девойка Кюстендилска пролет", а кое момиче ще спечели приза, ще стане ясно на официална церемония тази вечер.

Коментари ( 0 )