След 30 години чакане: Изграждат най-дългия мост в Пловдив над Марица

Жителите на районите "Западен" и "Северен" ще могат за минути да стигнат до централната част на града
Публикувана: От:

Още по темата

 

Вече 30 години жителите на два района в Пловдив нямат пешеходна връзка и пресичат опасен железопътен мост над река Марица. След десетилетия проблеми, вече има решение. Започва строежът на нов мост, който ще ги свързва с останалата част на града. 

Всекидневно жителите на районите "Западен" и "Северен" в Пловдив рискуват живота си, като преминават пеша през железопътния мост над река Марица. Въпреки че трасето е забранено за пешеходци, това е единствената пряка връзка между двете части на града. 

Общинският съвет в града даде зелена светлина за изграждане на нов мост над река Марица. Той ще бъде най-дългият в града и през него ще се стига за минути от единия до другия край на Пловдив. 

След изграждането му ще се премине към втори етап, а именно строеж на още три километрова отсечка - от булевард "България”. Така от магистрала "Тракия" ще може да се стига до районите "Западен” и "Южен”, без да се налага преминаване през централната градска част. 

Освен мост, в района ще се изгради и най-големият парк в Пловдив. По предварителни данни новият мост над река Марица ще струва около 25 милиона лева.

Коментари ( 0 )