С пощенска кутия в 119 СОУ насърчават децата да споделят за агресията

Не всички деца смятат обаче, че този начин е ефективен срещу насилието
Публикувана:

Още по темата

 

На фона на зачестилите напоследък случаи на насилие над деца в детски градини и социални домове, в столичното 119 СОУ борят агресията и насилието по нестандартен начин.

В сградата на училището е поставена пощенска кутия, в която учениците, станали обект на агресия, споделят за нея в писмо.

Идеята за създаването на пощенската кутия се ражда спонтанно, с участието на Столичната община като идея и с участието на училището като приемник.

Получават се писма всеки ден, а ученикът може да запази самоличността си в тайна. Въпреки това писмото ще стигне до когото трябва. До този момент стряскащи сигнали няма.

Педагогическите съветници, които преглеждат пощенската кутия веднъж седмично казват, че сигналите са предимно за по-леки форми на агресия, предимно вербален тормоз и обиди.

А идеята на кутията е да се съобщават не само за агресията между учениците, но и на ученици към учители, но и на учители към ученици.

Не всички деца смятат, че пощенската кутия е ефективна. Според някои ученици е по-добре да има личен контакт, но кутията е добра алтернатива, ако тормозеното дете е срамежливо.

Коментари ( 0 )