Фармацевт с дарение за болницата в Ловеч

Мечтата на Стелиян Тинков е в родния му град да "тръгне епидемия" от добри постъпки
Публикувана: От:

Още по темата

 

Млад фармацевт прави дарение, за да спаси болницата в родния си град Ловеч. От години д-р Стелиян Тинков живее и работи в Швейцария. Щом разбира, че болницата в града е пред фалит, решава, че може да помогне с дарение на легла. Организацията на инициативата му отнема година и половина. Стелиян обаче не се оплаква и казва, че би направил същото усилие, защото си заслужава.

Дарените легла и спално бельо ще бъдат разпределени за всички отделения, където има нужда.

"От приятели и роднини разбрах, че болницата е тежко финансово състояние. Научих също, че старчески дом в Базел се премества и от старата му сграда има предложение да се подарят тези общо над 80 легла. Така реших да помогна", споделя Стелиян.

Той е учредил и награда на свое има, за която могат да се борят ученици от Ловеч и студенти в Медицинския университет в София.

"Искам да покажа на хората, че има нужда да се трудят и да полагат усилия. Добрите постъпки не трябва да се вършат само от хора с пари, а и от нормални, които просто искат да подадат ръка", каза още той.

Мечтата на фармацевта е в родния му град да "тръгне епидемия" от добри постъпки.

Коментари ( 2 )
 • 2

  Pavlina Pencheva-Sta

  14 ное 2017 | 15:05

  Георги,имате ли представа каква организация и подготовка са нужни от много хора,за да се стигне до самото дарение?! Година и половина е отнело всичко.Вземете и организирайте вие/нарочно не е с главна буква/,пък тогава пишете глупости!!!Дори самото минаване през границите си е трудоемко.Да не говорим за всичко останало.Хайде със здраве и чакаме да ви видим и вас по телевизията.
 • 1

  Георги Иванов

  13 ное 2017 | 07:14

  Фармацевта май нищо не е дарил от себе си.