България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Имате нова покана за приятелство, но знаете ли наистина от кого е?

Съвети за общуването в социалните мрежи дават PR-експертът Ива Екимова и семейният консултант Стоян Георгиев по Bulgaria ON AIR

24.07.2017 | 11:29 Редактор: Иван Берберов
Имате нова покана за приятелство, но знаете ли наистина от кого е?

Безопасно ли общуваме в интернет? Рискът да се запознаем с някого в социалните мрежи, който не е това, за което се представя, е много голям и съвсем реален. 

Съвети за правилно използване на социалните мрежи дават PR-експертът Ива Екимова и семейният консултант Стоян Георгиев. 

"Живеем във време, в което нямаме емоционалната и технологичната възможност, за да се предпазим от комуникацията си в социалните мрежи като Facebook. Препоръчително е да проверяваме хората, който не познаваме, а се свързват с нас", отбеляза Екимова в студиото на "България сутрин". 

Според нея е добре да проверяваме профилите на непознатите, които искат да ни станат приятели в интернет-пространството, както и да използваме търсачката Google за тях, тъй като тя може да ни покаже всяко тяхно online-действие.

"Изневярата е най-честата причина за раздяла. Все повече подобни случаи има в резултат от интернет-запознанство. Въпреки това най-често изневерите са с хора от работното място или стари познати", посочи Стоян Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че големият проблем не е запознанството в нета, а с кого реално се запознаваме. Много по-лесно е, продължи Георгиев, да се заблудим за отсрещната личност в онлайн-пространството.

"Трябва целенасочено да забравяме за телефоните си от време на време, за да отдаваме концентрирано внимание на партньорите си. При липсва на отдаденост към комуникацията във връзката често се стига до охладняване и раздяла", прибави още консултантът.