Спад на доверието във властта

Пълен мандат или предсрочни избори

13.10.2018 | 18:00 Редактор: Зара Паталева
Спад на доверието във властта

Привидно затихнало, но неугаснало напрежение в управляващата коалиция между по-малките партньори от "Обединените патриоти" и ГЕРБ и все по-сгъстяващи се "облаци", предвещаващи предсрочни избори. Такива са публичните анализи и прогнози на повечето политолози и социолози. Кога следва да очакваме извънредни парламентарни избори? А може ли и как кабинетът “Борисов 3” да изпълни своя четиригодишен мандат?

Пренаситихме се с информация за непрекъснатите скандали във властта и с тревога си мислим, че големите нерешени проблеми и необходимите реформи за кой ли път се отлагат и пращат в неизвестното бъдеще. Изчерпва ли се общият кредит на доверие в обществото? Има ли граници растящото делегитимиране на държавните и обществено-политическите структури на властта и кои са те?

Една почти сензационна новина обходи света - българската столица е сред "най-горещите" точки в света по темпове, с които нарастват цените на жилищата. Наблюденията на чужди консултантски компании на 150 големи града от всички континенти за миналата година показват, че София е на 19-а позиция по поскъпване на къщите и апартаментите. Защо има такъв "бум" на жилищните цени в София? На какво се дължи той? 

Коментари и анализи в предаването "Q & A" ще чуем от политолога Борислав Цеков, икономиста Драгомир Стефанов и политиците Александър Иванов от ГЕРБ и проф. д-р Светла Бъчварова от "БСП за България"  по Bulgaria ON AIR!

Втора част гледайте тук >