За предсрочните избори и новия месия

Кризата у нас и каква е тя

26.09.2018 | 13:15 Редактор: Зара Паталева
За предсрочните избори и новия месия

"Генерирането на доверие към правителството зависи от начина, по който работят отделните министри и от това, как правителството действа в синхрон. Сега у нас наблюдаваме една от сериозните кризи на доверие." Това констатира Боряна Димитрова от "Алфа рисърч".

В държавите с развита демокрация и нормални партии обикновено кризите се разрешават с политически преговори, а при невъзможност да се постигне съгласие - с вот на избирателите. У нас очевидно "болестта" е друга и "лекарствата" - също. Разговорите са заместени със скандали и не дават резултат. А умората от оцветеното с гафове непрофесионално упражняване на властта от управляващите и опозицията кара повечето български граждани да се съмняват в ползата от предсрочни избори.

И ето: отново попадаме в капана на илюзорния приказен свят на мечтите за нов месия - спасител, който с магическата пръчка ще ни реши проблемите. И така - къде е реалната алтернатива?

Коментари по тези и още теми на политолога Теодор Славев, икономиста Даниел Парушев и народните представители Александър Иванов от ГЕРБ и Димитър Данчев от "БСП за България". Гледайте "Q & A" в събота от 16.30 часа по Bulgaria on air!