Изравняване на доверието към ГЕРБ и БСП

Без ярки разлики във визията на властта и опозицията

07.07.2018 | 18:30 Редактор: Зара Паталева
Изравняване на доверието към ГЕРБ и БСП

Много специалисти подчертават, че напоследък намаляват острите противоречия и скандалите между ГЕРБ и БСП. Вероятно изключение е само последният неуспешен вот на недоверие, но и неговата тема услужливо за кабинета изключи социалната сфера и удобно за управляващите ги насочи към сигурността. Най-ярките примери: общата позиция за АЕЦ "Белене" и модернизирането на въоръжените сили и българската армия; срещите на Корнелия Нинова с част от управляващите и съвпадането на техните виждания по основни направления на политиката, икономиката и финансите у нас. Сега прозират и някои общи действия за притъпяване на различията и подкрепа на управлението чрез формиране на т. нар. мобилни "плаващи мнозинства".

Ако днес се проведат извънредни парламентарни избори, разликата в подкрепата за ГЕРБ и БСП е в границите на статистическата грешка - от 0,3 до 3 %. Подобно изравняване имаше за последно в края на ноември 2016. Какво наложи промените в политическите намерения и действия на властта и опозицията и кой има интерес от тях? Защо се стигна до подкрепа от БСП за коалиционното управление? 

Тези и още теми ще коментират в студиото на "Q & A" по Bulgaria ON AIR политологът Борислав Цеков, икономистът доц. Ангел Марчев, Радостин Танев от ГЕРБ и Валентин Ламбев от "БСП за България". Гледайте, защото в предаването "Q & A"   по Bulgaria ON AIR няма забранени въпроси, търсим верните отговори.

Втора част гледайте тук >>